Przepis z MniamMniam
FAWORKI - najlepsze
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki miękkiego masła
- 1/3 szklanki śmietany 18%
- 1 jajko
- 2 żółtka
- 1 łyżka octu
- 2 łyżki rumu
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- smalec do smażenia
- cukier puder
Ubić jajka, dodać rum, ocet, sól i cukier - ubijać. Dodać śmietanę, masło - utrzeć. Wsypac mąkę - wymieszać. Schłodzić w lodówce 15 minut. Podzielic na 4 części. Każdą cienko wałkować - najlepiej w maszynce do makaronu, kroić i smażyć na rozgrzanym smalcu. Odsączać nadmiar tłuszczu i jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz